Yog­hurt­bars met fruit en no­ten

Gepubliceerd op 8 januari 2019 om 13:43

Healthy snacken is minstens zo lekker als een snoepje of een koekje. Helemaal als je het zelf maakt!

Bereiden

  1. Doe de elitehaver in de keukenmachine en maal f‡ijn. Bedek de bodem van het diepvriesbakje met bakpapier. Verdeel de gemalen elitehaver erover en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  2. Doe 120 g yoghurt (bij 12 stuks) in een kom en roer de honing erdoor. Doe het bevroren fruit in de keukenmachine en maal f‡ijn. Meng de fruitpuree door de rest van de yoghurt.
  3. Roer de witte en paars-roze yoghurt door elkaar, maar roer niet te veel. Zo blijven beide kleuren zichtbaar. Verdeel het yoghurtmengsel over de notenbodem. Druk niet te veel aan, anders kan de notenbodem loslaten. Sluit het diepvriesbakje af met de deksel en laat in 3 uur hard worden in de vriezer.
  4. Neem de bevroren yoghurt met behulp van het bakpapier uit het bakje. Laat 10 min. op temperatuur komen en snijd in 12 reepjes. Bewaar de repen die je later wilt eten in het afgesloten bakje in de vriezer.

Voedingswaarden (per stuk)

energie | 100 kcal

eiwit | 3 g

koolhydraten | 8 g

vet | 6 g
waarvan verzadigd | 1 g

natrium | 40 mg

vezels | 1 g

Bewaartip:

Je kunt dit tussendoortje 3 weken afgedekt bewaren in de vriezer


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.