Pompoensoep is al lekker, maar als je de pompoen roostert, is-ie nóg lekkerder.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de uien in kwarten. Verdeel samen met de ongepelde tenen knoflook en de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de baharat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Breng ondertussen in een soeppan 1 het water aan de kook. Los de bouillontablet erin op.
- Neem de ui, knoflook en pompoen uit de oven en verwijder de schil van de knoflook. Voeg de ui, knoflook en pompoen toe aan de bouillon en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Verwarm eventueel kort. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de pompoenpitten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
energie | 90 kcal
eiwit | 4 g
koolhydraten | 9 g
vet | 4 g
waarvan verzadigd | 1 g
natrium | 520 mg
vezels | 2 g

Reactie plaatsen
Reacties