Heerlijke traybake met zalm.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de krieltjes in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in 40 min. gaar.
- Neem na 25 min. uit de oven, schep om en schuif de krieltjes naar één kant. Verdeel de groente ernaast. Besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de kruiden. Bak de laatste 15 min. mee.
- Verdeel na 5 min. de stukken zalm over de groente met de huidkant naar boven. Bak nog de laatste 10 min. mee totdat de zalm gaar is.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
energie | 575 kcal
eiwit | 28 g
koolhydraten | 54 g
vet | 25 g
waarvan verzadigd | 4 g
natrium | 80 mg
vezels | 10 g

Reactie plaatsen
Reacties