Elke dag is misschien niet zo'n goed idee, maar deze lasagne past zo nu en dan perfect in een gezond eetpatroon.
Bereiden
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de tartaar in 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. mee. Voeg de tijm, tomatenpuree en tomatenblokjes met vocht toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep ondertussen 2 soeplepels saus op de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de rest van de saus en ¼ cottagecheese. Bedek met ⅓ van de lasagnebladen, de helft van de rest van de saus en ¼ van de cottagecheese. Eindig met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en de rest van de cottagecheese.
- Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45-50 min. gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
energie | 595 kcal
eiwit | 42 g
koolhydraten | 60 g
vet | 18 g
waarvan verzadigd | 6 g
natrium | 560 mg
vezels | 13 g

Combinatietip:
Lekker met een salade van tomaat, mozzarella en basilicum.
Reactie plaatsen
Reacties